Gasztronómia és művészet

A KÉPEZŐ Galéria fogyaszthatóvá teszi a művészetet! Galériánk kortárs kiállítói környezetben megrendezett egyes exkluzív eseményein egyszerre kényezteti a szemet és az ízlelést. A művészeti élmény mellé gasztronómiát is kínálunk a Nagyon borbirtok kézműves borai és a Kisbödön Ételbár finom falatkái által.

NAGYON BORBIRTOK – KÉPEZŐ GALÉRIA BORA

Elérkezett a pillanat, hogy lerántsuk a leplet a „ház boráról”, jelen esetben a KÉPEZŐ Galéria boráról. A művészet egyik múzsája, Dionüszosz szőlőzamatú, kissé részeges lehelete puha körvonalú gondolatok millióit eredményezte már, amiket az alkotóknak már csak zseniális kompozíciókká kellett rendezniük.

A KÉPEZŐ kiállítások megnyitó eseményein és exkluzív programjain elcsíphető italok, a csodálatos NAGYON BORBIRTOK balatoni nedűi tökéletes kísérői lehetnek a főfogásnak, ami természetesen a képzőművészet.

Marci (Nagy Márton), aki civilben építész, így mesél a borokról:

„A NAGYON BORBIRTOK egy családi vállalkozás, a szőlészeti és borászati munkák mindegyikét mi magunk, a család végzi, kézi technikával. A csopaki Falukertje dűlőn elhelyezkedő borászat története több, mint 50 éve kezdődött. Ma valamivel több, mint 0,5 hektáros területen két fajtával dolgozunk, a Balatonfüredi-Csopaki borvidékre leginkább jellemző olaszrizlinggel, valamint a kékfrankossal. Ezekből négy féle bort készítünk, a rizlingből egy friss, reduktív, valamint egy hordós érlelésű fehérbort, míg a kék szőlőből egy kékfrankos rozét, illetve egy klasszikus kékfrankos vörösbort. A Nagyon rizlinget (olaszrizling) évek óta azonos technikával készítjük. A kézi szüret után, az erjedést követően a bor egyik része 225 literes barrique, tölgy hordókban érlelődött 3 hónapon keresztül, míg a másik része az acél tartályokban oxigéntől elzárva. A kékfrankos szőlőből először 2023-ban készítettük el a Nagyon rozé (kékfrankos rozé), ami egy tisztán kékfrankos szőlőből készülő, friss reduktív bor. A Nagyon kékfrankos (kékfrankos) a kézi szüret és az erjesztés után szintén 225 literes, médium pörkelésű barrique, tölgy hordókban érlelődött 16 hónapon keresztül.”

A borok különlegességéhez hozzátartozik, hogy Marci felesége, Orsi (Kránitz Orsolya) tervezte a az egyedi boros címkéket kifejezetten a KÉPEZŐ Galéria számára, amelyek maguk is művészeti felüdüléssel szolgálnak.

Vajon hogyan alakította volna mondjuk Pablo Picasso festészetét, ha ismeri a NAGYON BORBIRTOK egyedülálló borait? Talán a balatoni nedű egyetlen ihletforrásává vált volna, és akkor a körülötte élő tehetséges nők megszabadulnak a mindent elhomályosító géniusz bűvöletétől? Ha már Picasso nem is, a KÉPEZŐ Galériába látogatók maguk kísérletezhetnek a NAGYON BORBIRTOK isteni boraival a galéria eseményein, különböző programjain.

Ha szeretnéd a Nagyon Borbirtok borait megvásárolni, az alábbi elérhetőségeken megteheted:
Nagy Márton
marton@dmbmuterem.hu

+36 20 964 2000

Falatkák a KISBÖDÖNből

A Művészetről könnyedén exkluzív és a Terítéken a művészet előadássorozatunk tematikus menüsorát Lengyel Ákos állította össze, a Kisbödön ételbár tulajdonosa, vezetője és szakácsa. A II. kerületi étterem messze földön híres változatos menüsorairól, egyedi ízkombinációiról, egészségfókuszáról és szeretetteljes munkatársairól. Ákos gondosan válogatta össze az előadás témáihoz legjobban passzoló különlegességeket, melyek a program végére egy komplex élménnyé állnak össze, egy kalandos utazássá a képzőművészet és a gasztronómia világában.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen ízű Monet napfelkeltéje? Milyen trendi falatok passzolnak egy képzőművészeti divatkollaborációhoz? A KÉPEZŐ Galériában most ezt is rekonstruálhatod!

Ilyen finomságokkal készülünk:

Divatkollaborációk különleges falatkái:

  • Pácolt gyömbér, pisztácia, csokis kenyér
  • Máltai májpástétom, mákos kenyér
  • Füstölt csirke-avokádó-áfonya
  • Mini cézár hajók
  • Galéria bora – Nagyon rizling

 

Terítéken a francia művészet ízei:

  • Brie-szőlő-dió
  • Kolbász-dinnye kanapé
  • Alma-kacsamáj-mustár kanapé
  • Céklachips-kecskesajt-pomelo
  • Macaron-variációk
  • Galéria bora – Nagyon rizling

 

Az italozás művészete az ókori görögöktől napjainkig:

  • Galéria bora – Nagyon rizling, Nagyon rozé, Nagyon vörös
  • Borkorcsolya (házi kovászos kenyér, olivabogyó válogatás, sajtvariációk)

 

Karneválok, maszkabálok, festői farsangi mulatságok:

  • Fánkvariációk
  • Galéria bora – Nagyon rizling

Exkluzív előadásainkra jegyvásárlás


Monthly Weekly Daily List
október 2025
november 2025
december 2025
január 2026
No event found!