ArtKoffer

Nagycsoportos óvodásoknak

Mi az ArtKoffer?

Az ArtKoffer egy művészeti bőrönd, tele csodákkal és meglepetésekkel. Ha kinyílik, feltárul belőle egy alkotó élete és művei. Kicsit olyan, mint egy utazó színház, vagy egy pop-up kiállítás. Az ArtKoffer foglalkozásokon olyan témákat dolgozunk fel egy-egy képzőművész életén keresztül, melyekhez a gyerekek kapcsolódni tudnak, amely izgalmas, meghökkentő, vicces, inspiráló, tanulságos, de mindenekelőtt „művészi”. Az ArtKofferek hétköznapi témákat, kortárs problémákat járnak körül. Nem pusztán művészettörténeti ismereteket, hanem egyfajta látásmódot közvetítenek, miközben képességeket és készségeket fejlesztenek.

  • Cél: érzelmi bevonódás és szórakoztatás. Minden ArtKoffernek van egy üzenete, például Monet ArtKofferen keresztül: Csapatban könnyebben megvalósíthatjátok álmaitokat és céljaitokat!
  • Árak: 2.500 Ft/fő

ArtKoffer foglalkozások felépítése

  • Élménypedagógiai foglalkozás: A bőröndök élménypedagógiai módszerrel kidolgozott elméleti anyagot (ppt előadás képekkel, zenével, filmrészlettel, videóval), a témához kapcsolódó szemléltető eszközöket és kellékeket tartalmaznak.
  • Alkotó- és/vagy interaktív foglalkozás: A gyakorlati órákon alkotunk, szerepjátékozunk. Az alkotófoglalkozásoknál kerüljük a sematikus alkotásokat, hogy azok ne legyenek egymással könnyen összehasonlíthatók, minősíthetők és így mindenki számára garantált legyen a sikerélmény. Igyekszünk sokféle alkotói technikát és stílust kipróbálni, nemcsak síkban, hanem 3D-ben is alkotunk, hogy fejlesszük a gyerekek kreativitását és térlátását. Az alkotásokhoz, játékokhoz szükséges anyagokat, eszközöket és kellékeket minden esetben a bőrönd tartalmazza.