Képező Koffer

Festményekkel tanulunk

Milyen korosztályt szólítunk meg?

Minden KÉPEZŐ Koffer egy-egy meghatározott korosztály részére készül, a NAT-hoz hasonlóan páros évfolyamok megjelölésével. Pl. 1-2. évfolyam, 3-4. évfolyam stb. A 10 db Koffer a teljes általános és gimnáziumi korosztályt lefedi, tehát 1-12. évfolyam számára kerültek kidolgozásra.

Témák

Az KÉPEZŐ Koffer sorozat első fázisában a legismertebb magyar és külföldi képzőművészek közül válogattunk. Minden alkotóhoz egy-egy címet kapcsolunk, amely mindannyiunk számára ismerős témát vagy érzést jelenít meg,  és amelyhez mindannyian tudunk kapcsolódni. Minden művész mellé egy-egy kortárs alkotópárt is társítunk, az alkotó személye, a hozzá kapcsolható téma vagy a vizualitás mentén.
KépezőKoffer:
  • fókuszban: 1 művész, 1 festmény/1 festői korszak
  • Nat-hoz kapcsolódik (történelem, irodalom, vizuális kultúra vagy más tantárgy  hangsúllyal, mint pl. fizika, kémia, matematika)
  • 3-5 tanórás foglalkozás (élménypedagógia és alkotás)
  • ajánlott korosztály: 1-12. évfolyam (6 korosztályra bontva)
Árak: osztályoknak, iskolai csoportoknak 3.000 Ft/fő

Mi az a KÉPEZŐ Koffer?

A KÉPEZŐ Kofferek az ArtKofferek kibővített változatai, melyek különböző tantárgyakhoz (történelem, irodalom, természetismeret, matematika, fizika stb.) és a NAT-hoz kapcsolódhatnak az interdiszciplináris oktatás jegyében.

KÉPEZŐ Koffer foglalkozások felépítése

A KÉPEZŐ Koffer foglalkozások 5 tanórából állnak:
  • 4 db 45 perces élménypedagógiai foglalkozásból és
  • 1 db 45 perces alkotó- és/vagy interaktív foglalkozásból.
A bőröndök élménypedagógiai módszerrel kidolgozott elméleti anyagot (ppt előadás képekkel, zenével, filmrészlettel, videóval), a témához kapcsolódó szemléltető eszközöket és kellékeket tartalmaznak.
A gyakorlati órákon alkotunk, szerepjátékozunk, színházi előadást rendezünk és játszunk el, vagy éppen rövidfilmet forgatunk. Az alkotófoglalkozásoknál kerüljük a sematikus alkotásokat, hogy azok ne legyenek egymással könnyen összehasonlíthatók, minősíthetők és így mindenki számára garantált legyen a sikerélmény. Igyekszünk sokféle alkotói technikát és stílust kipróbálni, nemcsak síkban, hanem 3D-ben is alkotunk, hogy fejlesszük a gyerekek kreativitását és térlátását. Az alkotásokhoz, játékokhoz szükséges anyagokat, eszközöket és kellékeket minden esetben a bőrönd tartalmazza.
Szinyei Merse Pál
Salvador Dalí
Paul Gauguin
Pablo Picasso
Piet Mondrian
Leonardo da Vinci
Munkácsy Mihály
Claude Monet
Frida Kahlo
Vincent van Gogh