MŰVÉSZETRŐL KÖNNYEDÉN EXKLUZÍV│4 alkalmas bérlet
KÉPEZŐ
1024 Budapest, Keleti Károly utca 13
A KÉPEZŐ Galéria fogyaszthatóvá teszi a művészetet! Galériánk kortárs kiállítói környezetben megrendezett egyes exkluzív eseményein egyszerre kényezteti a szemet és az ízlelést. A művészeti élmény mellé gasztronómiát is kínálunk a Nagyon borbirtok kézműves borai és a Kisbödön Ételbár finom falatkái által.
Elérkezett a pillanat, hogy lerántsuk a leplet a „ház boráról”, jelen esetben a KÉPEZŐ Galéria boráról. A művészet egyik múzsája, Dionüszosz szőlőzamatú, kissé részeges lehelete puha körvonalú gondolatok millióit eredményezte már, amiket az alkotóknak már csak zseniális kompozíciókká kellett rendezniük.
A KÉPEZŐ kiállítások megnyitó eseményein és exkluzív programjain elcsíphető italok, a csodálatos NAGYON BORBIRTOK balatoni nedűi tökéletes kísérői lehetnek a főfogásnak, ami természetesen a képzőművészet.
Marci (Nagy Márton), aki civilben építész, így mesél a borokról:
„A NAGYON BORBIRTOK egy családi vállalkozás, a szőlészeti és borászati munkák mindegyikét mi magunk, a család végzi, kézi technikával. A csopaki Falukertje dűlőn elhelyezkedő borászat története több, mint 50 éve kezdődött. Ma valamivel több, mint 0,5 hektáros területen két fajtával dolgozunk, a Balatonfüredi-Csopaki borvidékre leginkább jellemző olaszrizlinggel, valamint a kékfrankossal. Ezekből négy féle bort készítünk, a rizlingből egy friss, reduktív, valamint egy hordós érlelésű fehérbort, míg a kék szőlőből egy kékfrankos rozét, illetve egy klasszikus kékfrankos vörösbort. A Nagyon rizlinget (olaszrizling) évek óta azonos technikával készítjük. A kézi szüret után, az erjedést követően a bor egyik része 225 literes barrique, tölgy hordókban érlelődött 3 hónapon keresztül, míg a másik része az acél tartályokban oxigéntől elzárva. A kékfrankos szőlőből először 2023-ban készítettük el a Nagyon rozé (kékfrankos rozé), ami egy tisztán kékfrankos szőlőből készülő, friss reduktív bor. A Nagyon kékfrankos (kékfrankos) a kézi szüret és az erjesztés után szintén 225 literes, médium pörkelésű barrique, tölgy hordókban érlelődött 16 hónapon keresztül.”
A borok különlegességéhez hozzátartozik, hogy Marci felesége, Orsi (Kránitz Orsolya) tervezte a az egyedi boros címkéket kifejezetten a KÉPEZŐ Galéria számára, amelyek maguk is művészeti felüdüléssel szolgálnak.
Vajon hogyan alakította volna mondjuk Pablo Picasso festészetét, ha ismeri a NAGYON BORBIRTOK egyedülálló borait? Talán a balatoni nedű egyetlen ihletforrásává vált volna, és akkor a körülötte élő tehetséges nők megszabadulnak a mindent elhomályosító géniusz bűvöletétől? Ha már Picasso nem is, a KÉPEZŐ Galériába látogatók maguk kísérletezhetnek a NAGYON BORBIRTOK isteni boraival a galéria eseményein, különböző programjain.
A Művészetről könnyedén exkluzív és a Terítéken a művészet előadássorozatunk tematikus menüsorát Lengyel Ákos állította össze, a Kisbödön ételbár tulajdonosa, vezetője és szakácsa. A II. kerületi étterem messze földön híres változatos menüsorairól, egyedi ízkombinációiról, egészségfókuszáról és szeretetteljes munkatársairól. Ákos gondosan válogatta össze az előadás témáihoz legjobban passzoló különlegességeket, melyek a program végére egy komplex élménnyé állnak össze, egy kalandos utazássá a képzőművészet és a gasztronómia világában.
Gondolkodtál már azon, hogy milyen ízű Monet napfelkeltéje? Milyen trendi falatok passzolnak egy képzőművészeti divatkollaborációhoz? A KÉPEZŐ Galériában most ezt is rekonstruálhatod!
Ilyen finomságokkal készülünk:
Divatkollaborációk különleges falatkái:
Terítéken a francia művészet ízei:
Az italozás művészete az ókori görögöktől napjainkig:
Karneválok, maszkabálok, festői farsangi mulatságok:
KÉPEZŐ
1024 Budapest, Keleti Károly utca 13