NTP-INNOV-21

Képező Komplex Művészeti Tehetséggondozó Program

A KÉPEZŐ Komplex Művészeti Tehetséggondozó Program egy új kezdeményezés, amely során képzőművészet-alapú összevont elméleti és gyakorlati foglalkozásokat tartottunk a környező kerületek iskoláiba járó tehetséges és művészetre fogékony tanulói részére.
A januári kiválasztást követően február 7-től június 9-ig tartott a programunk, amelyet egy kéthetes kiállítás követett. Kitűzött céljaink megvalósításához a gyerekcsoportok hetente egyszer egy összevont elméleti és gyakorlati alkotófoglalkozásokon vettek részt, melyek a tehetséges gyerekek művészi képességeinek és kompetenciáinak kibontakozását támogatták. A program során megvalósult alkotásokból pedig június elején csoportos kiállítást szerveztünk, amely június 23-ig megtekinthető a KÉPEZŐben. A kiállítás kitalálásában, létrehozásában és installálásában a gyerekek is részt vettek, amely nyilvános és mindenki számára látogatható. Az ünnepélyes megnyitóra a gyerekek, családtagjaik, barátaik és az őket tanító pedagógusokat is meghívtuk. Azt gondoljuk, hogy ez az esemény az elmúlt hónapok méltó befejezése volt. Számtalan pozitív megerősítést kaptunk a szülőktől a munkánk eredményességéről. A gyerekek lelkesen mutatták meg szüleiknek, hogy mi mindennel foglalkoztunk és mennyi mindent megismertek, valamint megtanultak. Mindenki élményekkel gazdagon zárhatta le a KÉPEZŐben töltött fél évet.
A tehetséggondozó program
3-4. évfolyamos diákoknak
A tehetséggondozó program
7-8. évfolyamos diákoknak

A KÉPEZŐ Komplex Művészeti Tehetséggondozó Program haladási napló:

Az alábbi képzőművészeti stílusokat és adott korszak mestermunkáit tanulmányoztuk, illetve ezekre jellemző technikákkal és módszerekkel alkottunk:
  • Impresszionizmus,
  • expresszionizmus,
  • kubizmus,
  • szürrealizmus,
  • pop-art,
  • op-art,
  • szocialista realizmus,
  • landart,
  • performansz művészet,
  • absztrakt művészet.

Programok

Beszélgetés és alkotás Bodolóczki Linda kortárs festőművésszel
Bodolóczki Linda tartott előadást és foglalkozást — ennek során a gyerekek megfigyelhették és elsajátíthatták egy kortárs magyar művész munkafolyamatát.
Közös múzeumlátogatás – Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Galériában jártunk a Lépésváltás című kiállításon.
Közös múzeumlátogatás – Ludwig múzeum
A Ludwig Múzeumban jártunk, ahol a gyerekek egy múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek részt, és időkapszulát építhettek.
Családi képező
A szülőknek Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész tartott izgalmas előadást a kortárs képzőművészetről, ezalatt mi ugyanerről a témáról beszélgettünk a gyerekekkel. Ezt követően gyerekek és szülők együtt alkottak.
Beszélgetés és alkotás Kondor Attila digitális képzőművésszel
A gyerekek érdekes dolgokat tudthattak meg Kondor Attiláról, mint festőművészről, az alkotói folyamat kulisszatitkairól, továbbá a festékkeverés folyamatát is elsajátíthatták.
Csoportos kiállítás a program keretein belül készített alkotásokból
A Színek és érzések című kiállítást a gyerekek foglalkozáson készült alkotásaiból június 9-én nyitottuk meg, és egészen június 22-ig találkozhattak vele az idelátogatók.

Színek és Érzések

Kiállítás a KÉPEZŐ Komplex Művészeti Tehetséggondozó Program alatt készült alkotásokból
Megtekinthető: 2022. június 9 — június 22.