Alkotó-fejlesztő Meseterápia

Felnőtteknek szóló workshop

Következő alkalom

Vajon hol van a képzelet határa, mi az igazság, és mi az, amit mi teszünk hozzá? Akarsz egy jó programot? Add tovább!
Vidák Zsolt Ki zárta ki Kafkát a teraszra c. aktuális kiállításunkhoz kapcsolódóan a január 28-i alkotó-fejlesztő mesefoglalkozáson A pletykás asszonyok c. népmesét hallgathatják meg a résztvevők. Képtelen képek között, játékos és kreatív formában egyéni, páros és csoportos feladatok segítségével keressük a választ arra, vajon miért és hol torzul az információ?

Időpont: január 28. 10.00-13.00

Jegyár: 6.000 Ft
6 alkalmas bérlet: 30.000 Ft

Jelentkezés

Kevesen tudják, hogy a meséket eredetileg felnőttek mondták felnőtteknek, hiszen minden élethelyzetnek megvan a mesebeli párja, így egyfajta hagyományos tudás hordozói. A mesék nekünk és rólunk szólnak, útmutatást adnak problémás helyzetekben, választ adnak kérdéseinkre. Azon túl, hogy alapvető történetéhségünket csillapíthatjuk velük, feszültséget oldanak, empátiára tanítanak, gazdagítják a lelket.

A Metamorphoses Meseterápiás Módszer egészségmegőrző céllal történő alkalmazása az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás. A mesehallgatást játékos és kreatív, egyéni, páros és csoportos feladatok követik, a szomatodráma egyes elemeit is felhasználva. A tudatos feldolgozásnak köszönhetően lehetőség nyílik kapcsolódni belső világunkhoz, felismerni és azonosítani érzéseinket, kifejezni gondolatainkat, ezáltal alkalmat adva személyes problémáink és belső akadályaink tudatosítására és rendezésére.

A foglalkozást vezeti: Eördögh Zsófia, szomatodráma játékvezető és egyéni konzulens, képződő meseterapeuta.

2023-as időpontok:

Január 28: A pletykás asszonyok
Február 25: Lázár Ervin: A kék meg a sárga
Március 25: Hans Christian Andersen: A len
Április 29: Ha kellek, vigyél el című népmese
Május 27: Lázár Ervin: Ödönke és a tízemeletes
Június 10: A varázsecset című kínai népmese