Alkotó-fejlesztő meseterápia

Fejlesztés mesékkel és művészettel.

  • Konfliktuskezelés, együttműködés fejlesztése
  • Reziliencia fejlesztése
  • Önismeret fejlesztése

Mire számíthat?
Az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozások során meséket és képzőművészeti alkotásokat vonunk be csapatépítő és készségfejlesztő céllal.
Kevesen tudják, hogy a meséket eredetileg felnőttek mondták felnőtteknek, hiszen minden élethelyzetnek megvan a mesebeli párja, így egyfajta hagyományos tudás hordozói. A mesék nekünk és rólunk szólnak, útmutatást adnak problémás helyzetekben, választ adnak kérdéseinkre. Azon túl, hogy alapvető történetéhségünket csillapíthatjuk velük, feszültséget oldanak, empátiára tanítanak, gazdagítják a lelket. Nemcsak akkor lehet hasznos a mese, amikor valamiben elakadunk, hanem mintákat kaphatunk a problémák megoldására, konfliktusok kezelésére is. A fejlesztendő terület és célcsoport függvényében választjuk a feldolgozandó mesét és az ehhez kapcsolódó interaktív foglalkozásokat, képzőművészt és opcionálisan alkotófoglalkozásokat.

Cél: A műmesék különösen alkalmasak arra, hogy mai életben felmerülő problémákra másfajta szemmel tekinthessünk. Az együttműködést, különbözőségek elfogadását fókuszba helyező mesék a csapatépítő tréningek, de akár asszertív kommunikáció és konfliktuskezelés is szerepet kaphatnak, míg bizonyos mesék reziliencia vagy épp önismeret fejlesztésére lehetnek kiválóak.

2-3 órás vagy akár egy egész napos tréning részeként
Igény vagy nagyobb létszám esetén a cég helyszínén!

Foglalkozások:

Konfliktuskezelés, együttműködés fejlesztése
Mese: Lázár Ervin – A kék meg a sárga
Képzőművész: Mark Rothko
Cél: az érzékenyítés a különbözőségek iránt, egymás elfogadása, tisztelete, az összefogás, együttműködés fontosságának ereje.

Reziliencia fejlesztése
Mese: H. C. Andersen – A len
Képzőművész: Lovas Ilona
Cél felhívni a résztvevők figyelmét az önismereti munka fontosságára. Ez a mese nagyszerűen bemutatja, hogy az emberek problémáik forrását szeretik külső tényezőkben, más személyekben keresni, nehezen ismerik fel saját gyengeségeiket. A foglalkozás során jó és kevésbé jó tulajdonságainkkal dolgozunk, hogyan lehet ez utóbbiakat tudatosítani és „gyógyítani”.

Önismeret fejlesztése
Mese: Lázár Ervin – A csodapatika
Képzőművész: Csontváry Kosztka Tivadar
Cél: bármilyen változás esetén, negatív fordulatok ellenére a résztvevők visszanyerjék bizalmukat, merjenek hinni az átalakulásban, meglátni a jót, a lehetőséget mindenben

Ajánlatot kérek