MA-KI Fest?

Bábelőadás óvodás csoportoknak

A foglalkozás során népszerű hazai és nemzetközi képzőművészeti alkotásokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, melyek Mórocz Adrienn és Andrusko Marcella bábművész tolmácsolásában kelnek életre.
A bábművész a gyerekek nyelvén mesél a festményekről, azok érdekes részleteiről és történeteiről, színekről és szimbólumokról, mindezt bábokkal, játékosan. Minden hónapban más-más festő alkotásaival ismerkedünk.
Az előadás után a gyerekek alkothatnak, rajzolhatnak, kézműveskedéssel dolgozhatják fel az élményeiket.
Részvétel díj: 3.000 Ft/fő – Az árak minimum 20 fő esetén érvényesek.
A részvétel regisztrációhoz kötött: hello@kepezo.hu
Választható tematikák:
René Magritte
Vajon, hogy kerül a macska a kalapba? Ki az a kalapos férfi a festményen és miért van az arca helyén alma? Miért van póklába az elefántoknak, ha valójában nem is így néznek ki? Ez csak valami tréfa vagy esetleg egy álom? Ez maga a szürrealizmus!
Henri Rousseau
Hogy kerül oroszlán a dzsungelbe? – Hiszen ő a Szavannán él. Gondoltátok volna hogy MAKI is egy ilyen dzsungelből származik? Hogy-hogy nem eszik meg egymást vagy azt a nénit a kanapén? Hogy kerül a dzsungelbe egy kanapé? Látott egyáltalán Rousseau már dzsungelt? Nektek megsúgom: NEM!
Csontváry Kosztka Tivadar
Andrusko Marcella bábművész mesél a gyerekek nyelvén Csontváry Kosztka Tivadar csodás világáról, lenyűgöző színeiről, izgalmas festményeiről. Csontváryval ellátogatunk a vad Tátrába, a napsütéses Szicíliába és mesés keleti tájakra. Az előadás során az is kiderül, hogy lett festő, hogyan vészelte át a hajótörést és hogyan menekült meg a festő teljes életműve.